Cum se joacă domino

Cum se joacă domino

Introducere

Domino este un joc de masă popular care se joacă cu piese speciale numite “domino”. Acest joc poate fi jucat de doi sau mai mulți jucători, iar scopul este să plasezi toate piesele pe masa de joc și să obții cât mai multe puncte posibile.

Pregătirea jocului

Pentru a juca domino, vei avea nevoie de un set de piese de domino, care constă într-un număr variabil de piese mici rectangulare, fiecare având două fețe diferite. Piesele de domino au pe una dintre fețe un anumit număr de puncte sau pot fi goale. Setul de piese de domino conține toate combinațiile posibile ale numerelor de la 0 la 6.

Regulile jocului

 1. La începutul jocului, toate piesele de domino sunt amestecate și distribuite în mod egal între jucători.
 2. Jucătorii trebuie să plaseze pe rând o piesă de domino pe masa de joc, astfel încât numărul de puncte de pe piesa lor să se potrivească cu numărul de puncte de pe una dintre capetele pieselor care au fost deja plasate pe masă.
 3. Dacă un jucător nu poate să plaseze nicio piesă pe masa de joc, el trebuie să extragă piese din pachet până când găsește o piesă care poate fi jucată.
 4. Jucătorul care a reușit să-și plaseze toate piesele pe masa de joc și a scăpat de toate piesele sale câștigă runda.
 5. La finalul fiecărei runde, punctele rămase pe piesele rămase în mâinile celorlalți jucători sunt adunate și înregistrate.
 6. Jocul continuă până când un jucător obține un anumit număr de puncte prestabilit (de obicei 100 de puncte) și este declarat câștigătorul jocului.

Punctajul

Pentru fiecare piesă pe care reușești să o pui pe masa de joc, primești un punct. Dacă plasezi o piesă care are pe ambele fețe același număr de puncte, primești atât de multe puncte cât numărul respectiv. De exemplu, dacă pui o piesă cu două 5-uri, primești 10 puncte.

Concluzie

Domino este un joc captivant și distractiv care poate fi jucat de persoane de toate vârstele. Regulile simple și posibilitatea de a face strategii face din domino un joc preferat de mulți. Încearcă-l și tu și bucură-te de momente de distracție alături de prieteni și familie!

Regulile de bază

 • Componentele jocului: Jocul domino este format dintr-un set de piese mici, dreptunghiulare, cu fețe duble. Fiecare piesă are două părți separate de o linie verticală în centru, iar fiecare parte conține între 0 și 6 puncte sau pete.
 • Numărul de jucători: Jocul poate fi jucat de obicei de 2, 3 sau 4 jucători. Dacă sunt 4 jucători, aceștia pot juca în echipe de 2.
 • Distribuirea pieselor: Dacă sunt 2 sau 3 jucători, se vor distribui câte 7 piese fiecărui jucător. Dacă sunt 4 jucători, se vor distribui câte 5 piese fiecărui jucător. Piesele rămase formează o pungă în centrul mesei.
 • Desfășurarea jocului: Jucătorul care deține piesa cu cel mai mare număr de puncte începe jocul. Se continuă jocul în sensul acelor de ceasornic.
 • Scopul jocului: Scopul jocului este de a scăpa de toate piesele din mână. Acest lucru se realizează prin plasarea pieselor în șir, astfel încât valorile punctelor de pe piese să se potrivească cu cele ale pieselor adiacente.
 • Plasarea pieselor: Fiecare jucător trebuie să plaseze o piesă în timpul rândului său de joc, astfel încât cel puțin una dintre fețele piesei sale să se potrivească cu una dintre fețele piesei anterioare deja plasate. Dacă un jucător nu poate juca o piesă, acesta trebuie să extragă piese suplimentare din pungă până când găsește o piesă potrivită. Dacă punga se golește, jucătorul care nu poate juca trebuie să treacă turul său, iar jocul continuă cu următorul jucător.
 • Doborârea: Atunci când un jucător plasează o piesă astfel încât suma valorilor punctelor de pe cele două fețe ale pieselor să fie un multiplu de 5 (ex. 5, 10, 15, etc.), acest jucător își declară “doborârea” și adaugă punctele obținute la scorul său. Jocul continuă după dobârâre cu următorul jucător.
 • Finalul jocului: Jocul se termină atunci când un jucător a scăpat de toate piesele sale sau când niciunul dintre jucători nu mai poate juca. În acest caz, jucătorul cu cel mai mic număr de puncte de pe piesele sale este declarat câștigător.
  Magia cazinoului București

Mărturii

Mihai Ionescu

Domino este un joc clasic care a rezistat în timp și care poate fi jucat de oricine, indiferent de vârstă. Este un joc simplu și distractiv care poate fi jucat atât în familie, cât și cu prietenii. Pentru a juca domino, ai nevoie de o table de joc, care este împărțită în pătrate mici, fiecare pătrat având două jumătăți, fiecare jumătate fiind marcată cu un număr de puncte de la zero la șase. Fiecare jucător primește un număr de cărți dintr-un set de cărți de domino, iar scopul jocului este de a pune cărțile pe masă în șiruri, astfel încât numărul de puncte de pe o jumătate a cărții să se potrivească cu numărul de pe jumătatea unei cărți deja așezate pe masă. Jucătorul care reușește să-și pună toate cărțile pe masă câștigă. Este un joc de strategie și atenție, unde trebuie să fii atent la mișcările adversarilor și să iei decizii inteligente pentru a-ți maximiza șansele de a câștiga. Domino este un joc captivant și relaxant, care poate oferi ore întregi de distracție și râsete în compania celor dragi. Recomand cu căldură acest joc tuturor pasionaților de jocuri de societate!

Sofia Ionescu

Foarte interesant articolul despre cum se joacă domino! Eu sunt o mare fană a acestui joc și mă bucur să găsesc informații detaliate despre regulile și strategiile sale. Am învățat multe lucruri noi citind acest articol și sunt nerăbdătoare să le încerc în următoarea mea partidă de domino. Mi-a plăcut faptul că autorul a explicat în detaliu cum se pregătește jocul și cum se distribuie cărțile. Este foarte important să știm cum să facem acest lucru corect pentru a ne asigura că jocul va fi echitabil și că toți jucătorii au aceleași șanse de câștig. De asemenea, am aflat că există mai multe variante ale jocului de domino, ceea ce m-a surprins plăcut. Mă bucur să știu că există atât de multe modalități de a mă bucura de acest joc. Am fost de asemenea impresionată de strategiile prezentate în articol. Este foarte util să înveți cum să gândești în avans și cum să planifici mutările tale pentru a-ți crește șansele de câștig. Deși am jucat domino de multe ori, nu am avut niciodată o strategie clară. Cu siguranță, voi încerca câteva dintre sfaturile prezentate în următoarea mea partidă. Mulțumesc autorului pentru acest articol excelent și pentru efortul de a explica regulile și strategiile jocului de domino într-un mod atât de accesibil. Sunt sigură că multe persoane, inclusiv eu, vor beneficia de aceste informații și vor avea parte de partide de domino mult mai distractive și competitive în viitor!

Mara Stoica

  Ce comp m 991 promodes casino - experiența completă de joc

Jocul de domino este o activitate distractivă și relaxantă potrivită pentru toate vârstele. Este un joc clasic care se joacă cu piese mici rectangulare, fiecare piesă fiind împărțită în două părți, fiecare cu un număr de puncte. Scopul jocului este să plasezi piesele într-o succesiune logică în funcție de numărul de puncte și să te eliberezi de toate piesele tale înaintea adversarilor tăi. Jocul de domino poate fi jucat în diferite moduri și reguli, dar în general fiecare jucător primește un anumit număr de piese, iar apoi începe să le plaseze pe masa de joc. O piesă poate fi plasată doar lângă o alta cu același număr de puncte. Dacă un jucător nu poate plasa o piesă, el trebuie să tragă piese suplimentare din pachetul de joc. Jocul continuă până când un jucător reușește să scape de toate piesele sale sau când niciunul dintre jucători nu mai poate juca. Jocul de domino nu necesită abilități speciale sau cunoștințe avansate, fiind potrivit pentru toată lumea. Poate fi jucat ca un joc de familie, cu prietenii sau chiar singur pentru a-ți exersa strategiile. Este o modalitate excelentă de a petrece timpul liber și de a socializa cu cei dragi. Dacă nu ai jucat niciodată domino, nu-ți face griji. Regulile pot fi ușor înțelese și există numeroase resurse online care explică în detaliu cum se joacă. În plus, poți găsi și variante alternative ale jocului care pot adăuga un plus de distracție. Așa că nu mai sta pe gânduri și pune-ți abilitățile de strategie și logică la treabă. Descoperă plăcerea de a juca domino și bucură-te de momentele petrecute în compania celor dragi. Sunt sigură că te vei distra și vei dori să repeți experiența în curând!

  Pariu cu viața: povestea unei serii de succes în România

Andrei Popescu

Articolul este foarte bine scris și explică în detaliu cum se joacă domino. Am fost întotdeauna curios să învăț acest joc, iar acest articol mi-a oferit toate informațiile necesare pentru a începe. Mi-a plăcut cum sunt prezentate regulile jocului, pas cu pas, astfel încât să fie ușor de înțeles chiar și pentru cei care nu l-au jucat niciodată. De asemenea, apreciez sfaturile și strategiile oferite pentru a spori șansele de câștig. În plus, articolul menționează diverse variante ale jocului, ceea ce mă face și mai interesat să îl încerc. În general, consider că acest articol este foarte util și informativ pentru oricine dorește să învețe să joace domino. Este o lectură plăcută și m-a convins să încerc acest joc interesant.

Scroll to Top