Ce înseamnă multiplu

Ce înseamnă multiplu

Вопрос-ответ:

Ce înseamnă termenul “multiplu”?

Un multiplu este un număr care poate fi obținut prin înmulțirea altui număr cu un număr întreg.

Ce este un multiplu comun?

Un multiplu comun este un număr care este multiplu al mai multor numere. De exemplu, 12 este un multiplu comun al numerelor 3 și 4, deoarece 12 este egal cu 3 înmulțit cu 4.

Ce înseamnă “multiplu de 2”?

Un multiplu de 2 este un număr care poate fi obținut prin înmulțirea altui număr cu 2. De exemplu, 6, 10 și 14 sunt multiplii de 2, deoarece acestea pot fi obținute prin înmulțirea numerelor 3, 5 și 7 cu 2.

Cum pot determina dacă un număr este multiplu de alt număr?

Pentru a determina dacă un număr este multiplu de alt număr, trebuie să împărțim primul număr la al doilea număr. Dacă rezultatul împărțirii este un număr întreg, atunci primul număr este multiplu al celui de-al doilea număr.

Ce este un multiplu de 0?

Un multiplu de 0 este orice număr care poate fi obținut prin înmulțirea altui număr cu 0. Deoarece orice număr înmulțit cu 0 este 0, putem spune că 0 este multiplu de oricare alt număr.

Care este diferența dintre un multiplu și un divizor?

Un multiplu este rezultatul înmulțirii unui număr cu un alt număr întreg, în timp ce un divizor este un număr prin care putem împărți un alt număr fără rest.

Ce înseamnă multiplu?

Un multiplu este un număr obținut prin înmulțirea unui număr întreg cu un alt număr întreg. De exemplu, 10 este un multiplu al numărului 5, deoarece 5 înmulțit cu 2 este egal cu 10.

Există vreo relație între multiplii și divizori?

Da, există o relație între multiplii și divizori. Dacă un număr este multiplu al altui număr, atunci acesta este și divizor al numărului care este multiplu. De exemplu, 4 este un multiplu al numărului 2, astfel încât 2 este un divizor al numărului 4.

  Scor meci FCSB: rezultatele și scorurile ultimei partide a echipei

Cum se găsește cel mai mic multiplu comun al a două numere?

Pentru a găsi cel mai mic multiplu comun al a două numere, trebuie să determinăm multiplii fiecărui număr și să identificăm cel mai mic număr care este comun ambelor seturi de multipli. Acest număr va fi cel mai mic multiplu comun al celor două numere date.

Scroll to Top